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'천원의 아침밥' 시작(The ‘1,000-Won Breakfast’ Begins)
작성자 대외홍보센터 작성일 2025-03-04
조회수 1632
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'천원의 아침밥' 시작(The ‘1,000-Won Breakfast’ Begins)
대외홍보센터 2025-03-04 1632

국립부경대생들, ‘천원의 아침밥먹는다

- 3월부터 12월까지 5천 원 이상 메뉴 천원에 제공


△ 천원의 아침밥을 시작한 다래락 식당 사진.

 

국립부경대학교(총장 배상훈)34 오전 9시부터 1030분까지 나비센터에 위치한 학생식당(래락)에서 천원의 아침밥식사를 학생들에게 제공했다.

 

천원의 아침밥은 대학생에게 양질의 아침밥을 제공하고 건강한 대학생활을 지원하기 위해 농림축산식품부가 추진하는 사업이다.

 

이날부터 오는 12월까지 기존 메뉴 가운데 덮밥, 국밥 등 5,000원 이상인 메뉴 10 개를 농림축산식품부가 2,000, 부산시가 1,000, 대학 자체 예산 1,000원 이상을 투입해 학생들에게 매일 1,000원에 아침 식사로 제공한다.

 

국립부경대는 지난 2017년부터 2019년까지 이 사업을 운영해 오다 코로나19 등으로 중단한 이후 올해부터 재개하게 됐으며, 쌀과 지역농산물을 적극 활용해 건강한 식단을 제공할 계획이다.

 

국립부경대 김철수 학생처장은 학생들에게 영양가 높은 아침밥을 제공해 건강한 식습관 형성을 돕고, 신메뉴 개발과 만족도 조사를 실시해 학생 만족도를 높이고 행복한 캠퍼스 환경을 조성하기 위해 힘쓰겠다.”라고 밝혔다. <부경투데이>

 


 

Pukyong National University Students to Enjoy ‘1,000-Won Breakfast’

-Available from March to DecemberMenus worth over 5,000 won offered for 1,000 won.

 

Pukyong National University (President Bae Sang-hoon) provided the “1,000-Won Breakfast” to students on March 4th from 9:00 AM to 10:30 AM at the student cafeteria (Daraerak) located at the Nabi Center.

 

The “1,000-Won Breakfast” program is an initiative by the Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs to offer quality breakfast to college students and support healthy campus life.

 

From now until December, the program will offer over 10 menu items, including rice bowls and soups, that typically cost over 5,000 won. With subsidies of 2,000 won from the Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs, 1,000 won from Busan City, and over 1,000 won from the university’s own budget, students will be able to enjoy a breakfast for just 1,000 won each day.

 

Pukyong National University has resumed the “1,000-Won Breakfast” program, which it previously ran from 2017 to 2019 before it was interrupted by the COVID-19 pandemic. This year, the program will once again be offered, with a focus on using rice and local agricultural products to provide a healthy diet.

 

Kim Cheol-su, the Director of Student Affairs at Pukyong National University, stated, “We aim to help students develop healthy eating habits by providing nutritious breakfasts, and we will continue to enhance student satisfaction through new menu development and satisfaction surveys to create a happy campus environment.” <Pukyong Today>